Laboratorijska napajanja


MODEL DPS2 (DUAL POWER SUPPLY 2) 

Jednosmerni izvor napajanja namenjen profesionalnoj i amaterskoj primeni sa dva medjusobno izolovana i nezavisno podesiva ulaza. Pogodno je za napajanje uredjaja koji zahtevaju simetrično i asimetrično napajanje kao i za punjenje različitih vrsta baterija i akumulatora, obzirom na njegovu mogućnost ograničavanja struje. Primenljivo je i za različite tipove laboratorijskih vežbi zahvaljujući galvanskoj razdvojenosti od električne mreže, medjusobnoj galvanskoj razdvojenosti kanala, nezavisnoj regulaciji struje i napona kao i indikaciji svih vrednosti.

Napajanje je opremljeno predimenzionisanim pasivnim hladjenjem i zaštitom od kratkog spoja pa je pogodno za rad u kontinuitetu pod opterećenjem. LED indikatori omogućavaju dobru preglednost prikazanih vrednosti iz svih uglova posmatranja, što ne zahteva da korisnik prilikom upotrebe napajanja bude pozicioniran ispred samog uredjaja.

Zbog svog kompaktanog dizajna ovo napajanje zauzima malo mesta, svega 243mm visine, 164 mm širine i 207mm dužine. Težina napajanja je 5,00 kg.

SPECIFIKACIJE

Dva medjusobno izolovana,  nezavisno podesiva ulaza sa dva LED displeja,

1,25-25V, 1.5A

Uredjaj se priključuje na napon mreže u rasponu od 210-230V/ 47-63 Hz

Tropolni preklopnik odredjuje opseg koji će biti prikazan na LED indikatorima.